Festes / Carnaval

Carnaval

El primer acte del Carnaval de la Canonja és l’arribada i pregó de Sa Majestat Carnestoltes. El seguici comença a l’escola fins arribar a l’Ajuntament. Cada any l'arribada de Sa Majestat té un motiu, un tema, i es demana a les persones que hi participin que rebin al Rei Carnestoltes amb algun detall relacionat. Un cop finalitzat el pregó es reparteix berenar amb el "tiquet carnaval".

El cap de setmana de la rua de lluïment, també se celebra el concurs de disfresses infantil, el sopar-pícnic amb ball de Carnaval i el concurs de disfresses individuals, per parelles i trios.

El diumenge, la Magnífica Rua de Carnaval surt de l’Avinguda de la Florida i arriba al poliesportiu on es celebra l’entrega de premis.

L’Enterrament de la Sardina, tal com mana la tradició, es du a terme el dimarts i s’inicia amb la vetlla fúnebre de Sa Majestat Carnestoltes al vestíbul de l’escola. Els últims anys s'ha organitzat el Mercat de la Sardina, un tast de les especialitats gastronòmiques de les diferents colles de Carnaval (a preus populars). Finalment, es fa la lectura del testament.